BEĞENDİĞİM OYUNCULAR VE FİLMLERİ #2: DENZEL WASHİNGTON TOP 5




Arayı açmadan, beğendiğim oyuncular ve filmleri derlemesinin ikincisiyle karşınızdayım. Bu seferki isim Denzel Washington. Sizleri sıkmamak adına konuyu 5 filmle sınırlı tutuyorum. Söz konusu kişi Denzel Washington da olsa bu kuralı bozmayı düşünmüyorum. Her ne kadar bana göre oynadığı hemen hemen her film bu listede olmayı hak ediyor olsa da bir şekilde sizler için beş tane filmi kısaca tanıtacağım.

MAN ON FİRE (GAZAP ATEŞİ)



Denzel Washington benim en beğendiğim bir kaç aktör arasında. İzlemediğim çok az filmi var. İsmini andığımda ise aklıma gelen ilk film Man on Fire oluyor. O yüzden ilk sıraya bu filmi aldım. Film aksiyon sahneleri içerse de gerilim ve dram ağırlıklı. Oyunculuklar gerçekten üst düzeyde ve kurgusu da çok sağlam. Film sürprizlerle dolu, hiç ummadığınız gelişmeler ve göz yaşartan bir sona sahip. Filmde Meksika'nın başkentinde oranı hızla artan çocuk kaçırma suçu işleniyor. Washington eski bir CIA ajanı rolünde. Arkadaşı vasıtasıyla bir ailenin kızını koruma işini kabul ediyor ve koruyacağı küçük kızla tanıştıktan sonra hayatı tekrardan anlam kazanıyor. Onun öncesinde ise depresif hareketler sergileyen, intiharın eşiğinde bir adam. Beğendiğim film müziklerinde, filmin soundtrackını da paylaşmıştım. İsterseniz buradan konuya giderek dinleyebilirsiniz.

DEJA VU


İkinci olarak çok iyi bir aksiyon/gerilim filmi olan Deja Vu'ya yer vermek istiyorum. Çok popüler bir film, izlemeyen az kişi kalmıştır sanırım. Filmin kurgusu çok iyi ve heyecan hiç dinmiyor. Aynı zamanda bilim kurgu türüne de yakın olan bir yapım. Washington burada Duog Carlin adında bir ajan rolünde. Şehirde içinde insanlarla dolu olan bir feribot patlatılıyor ve tam anlamıyla bir facia yaşanıyor. Bu olayın soruşturması da Carlin'e veriliyor. FBI'ın elindeki bir cihaz sayesinde insanların geçmişi her anına kadar izlenebiliyor. Bu yolla ajanımız ilk defa denenecek bir teknolojiyle risk alarak geçmişe gidiyor ve yaşanmış faciaya sebep olan kişi ve olayları bularak engellemeye çalışıyor. Anlatırken bile biraz kafa karıştırıcı hal alıyor film. Ancak izledikten sonra bende hayranlık uyandıran yapımlar arasında yerini almıştı. 

FALLEN (CANİ RUH)


Sürpriz sonlu filmleri seviyorsanız bu filmi kesinlikle izlemelisiniz. Sadece sonu değil bütün bir film sizi merak içinde bırakan bir kurguya sahip. Biraz fantastik öğeler barındıran, bittiğinde insanın kafasında soru işaretleri bırakan, farklı düşüncelere sevk eden bir gerilim filmi Fallen. Denzel Washington burada Hobbes adında bir cinayet dedektifi. Hobbes bir seri katili hapse tıkıp idamını izliyor en başta. Her şey bitti derken benzer cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor ve olaylar önü alınamaz hale geliyor. Hobbes, tüm bunların arkasındaki farklı şeytani gücü fark etse de kimse ona inanmıyor ve yalnız kalıyor. Onunla tek başına mücadele etmek zorunda kalıyor. Farklı bir polisiye/cinayet filmi izlemek istiyorsanız bu film tam size göre. 

THE HURRİCANE (ON ALTINCI ROUND)

Bu filmde Rubin Carter isimli eski ağır siklet boksörün gerçek hikayesi ele alınıyor. Boksör dediğime bakmayın, bu bir boks filmi değil. Film hiç alakası olmadığı halde cinayetten hapse atılan "Kasırga" lakaplı Carter'ın hukuki mücadelesini konu ediniyor. Onun aklanmasının yolunu ise yazdığı "On Altıncı Round" isimli kitap açıyor. Denzel Washington özellikle biyografik yapımlarda çok başarılı ki bu filminde de "En İyi Aktör" olmaya aday gösterilmiş. Kesinlikle durağan ve sıkıcı bir film değil. Washington sergilediği oyunculukla filmi fazlasıyla izlenebilir hale getiriyor. Bob Dylan'ın "Hurricane" isimli şarkısı da bu hikayeden esinlenerek, ona destek olmak için yazılmış ve bestelenmiş. Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz. Tavsiyemdir, bu filmi izleyin. :)

THE EQUALİZER (ADALET)


İnanın bu son filmi koymakta o kadar zorlandım ki... Elim izlediğim bütün filmlerine gidiyordu resimlere bakarken ancak birini seçmek gerekiyordu bende en son izlediğim filmi olsun, aksiyon olsun dedim, Adalet filmini seçtim. :) Hemen söyleyeyim önümüzdeki yıllarda bu filmin ikincisi de gösterime girecek. Her aksiyon filmini sevmem ancak bunun Denzel Washingtonizm etkisiyle birlikte kendine has bir havası vardı. Filmde McCall adında emekli olmuş, kirli işlerden elini eteğini çekmiş bir ajanı canlandırıyor Washington. Ancak karşılaştığı olaylarda güçsüzün türlü emellerle ezilmesine de gönlü razı olmuyor. Gizliden gizliye insanlara yardım ediyor, bir kaç adam pataklıyor. Nihayet fuhuş batağına saplanmış bir kızla karşılaşıyor ve çetin bir mafya grubuyla hesaplaşmaya girişiyor. Aksiyon filmlerinden hoşlanıyorsanız kesinlikle zevkle izleyeceğiniz bir film, tavsiye ederim. Ayrıca filmin Zack Hemsey tarafından hazırlanmış muhteşem bir soundtrack parçası var. Buradan dinleyebilirsiniz.


Denzel Washington listem bu kadar. Ancak Malcolm X, The Great Debaters, Training Day, Uçus, Tanrının Kitabı, American Gangster, Philadelphia, Safe House hepsi bir şekilde yazmak istediğim ve önerebileceğim filmler. Aralarından en çok hoşuma gidenleri yazmaya çalıştım ama bir çoğu dışarıda kaldı ne yazık ki. Ayrıca Denzel Washington, yapım aşamasında olan The Magnificent Seven filminde de rol alacak. O filmi de gerçekten merak ediyorum. Bu film incelemesini yaptığım 1954 tarihli Seven Samurai filmiyle de benzerlik gösteriyor. İncelemesini okumak için tıklayabilirsiniz.

BEĞENDİĞİM OYUNCULAR VE FİLMLERİ #2: DENZEL WASHİNGTON TOP 5 BEĞENDİĞİM OYUNCULAR VE FİLMLERİ #2: DENZEL WASHİNGTON TOP 5 Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Nisan 21, 2016 Rating: 5

16 yorum

  1. Deja Vu favorimdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için oynadığı her film favori, en sevdiğim aktörler arasında olduğu için. :)

      Sil
  2. yine müthiş film önerileri okudum. :) hafta sonu film kuşağımı bu seçenekler arasından oluşturmam gerektiğini düşünüyorum. :) Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Faydalı oluyorsa, beğeniliyorsa ne mutlu bana. :)

      Sil
  3. Dejavu, fallen ve man of fire izledim, denzel Washington efsane aktör, filmlerini seçerken zorlanma olayı normal tabi 😉 güzel tercihler olmuş, listeyi tamamlayayım, adaletten emin değilim izledim mi diye sorguluyorum 😂
    Yeni filminden haberim yoktu, teşekkürler 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Adalet filmini izlemediyseniz ikincisi çıkmadan izleyin derim. Yeni filmi de sanırım eskiden aynı isimle çekilen bir filmin yeniden çevrimi. Konuda verdiğim Seven Samurai filminin de Batı sinemasına ilham kaynağı olduğu söyleniyor bu tarz filmlerde. Bir çok benzeri yapılmış. Merakla bekliyorum bende, ama Denzel Washington varsa sorun yok benim için. Her türlü izleyebiliyorum. :)

      Sil
  4. bu filmi ben izlemedim acaba güzelmi konusu nedir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada kısaca konularıyla birlikte verdiğim filmlerin hepsi bence iyi. Siz hangisini soruyorsunuz? Biraz daha ayrıntıya girebilirim. :)

      Sil
  5. Harika bir derleme olmuş.Aradan izlemediklerim var onlara da bir bakayım.Paylaşımına sağlık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Gerçekten çok zordu benim için karar vermesi. Beğendiyseniz ne mutlu bana. :)

      Sil
  6. Dejavu filmi çok garipti ama güzel bir filmdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kafa karıştırıcı ama sürükleyici ve heyecanlıydı bence de. Yorum için teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. Beğendiğim oyuncular ve filmleri köşesi güzel bir fikir olmuş, aktörü başarılı bulsam da Deja vu filmini pek sevemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmenize sevindim. Olabilir tabi sonuçta zevk meselesi, biraz karışık bir kurgusu var belki ondan olabilir. :) Teşekkürler yorum için. :)

      Sil
  8. Denzel Washington'ı ben pek sevmiyorum ya ama İlk Gün filmindeki performansı iyiydi. filmleri arasından aklıma ilk o geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada verdiğim filmleri de izlemenizi tavsiye ederim, oyunculuğu her daim iyi, kendine has bir havası var. Zevk meselesi tabi yine de bir şey diyemem. Bahsettiğiniz filmdeki performansı gerçekten çok iyiydi zaten Akademi ödülünü de getirdi beraberinde. :)

      Sil