EN BEĞENDİĞİM FİLM MÜZİKLERİ #1


UNUTULMAZ FİLM MÜZİKLERİ

Her filmin kendine has bir veya bir kaç tane unutulmaz sahnesi olur. Belki biz izlerken farkında olmasak da sahneleri daha etkili kılan, üzerimizdeki tesirini arttıran, duyguyu veren, replikleri güçlendiren şey arkadan gelen müziktir. Hans Zimmer, Zack Hemsey gibi çok önemli besteciler var film müzikleri yapan. Bunlar dışında da çok iyi isimler var elbet. Şuan birincisini başlattığım "en beğendiğim film müzikleri" konu başlığı altında kendi listemde bulunan soundtrackleri sizlerle paylaşmaya karar verdim. Sözü daha fazla uzatmadan başlıyorum.

THE LAST OF THE MOHİCANS (SON MOHİKAN)


Yani film güzeldi tamam da müziği sizce de mükemmel değil mi? 1992 tarihli bir film ve müziği hala eskimedi ve bence eskiyecek gibi de değil. Yani kaç tane liste yaparsam yapayım benim için ilk koyacağım müzik bu olacaktır gibi geliyor. Bu şaheseri ortaya çıkaran isimler ise Trevor Jones ve Randy Edelman.

BRAVE HEART (CESUR YÜREK)


James Horner imzalı harika bir soundtrack. Yine eski bir film ancak efsaneler arasında. İzlemeyen veya dinlemeyen kalmış mıdır? Sanmıyorum. Ancak her denk geldiğimde severek izlediğim bir film ve tekrar tekrar dinlemekten bıkmadığım bir film müziği. Aşk, cesaret, özgürlük... Sizce de bunları çok iyi yansıtmıyor mu?

I AM LEGEND (BEN EFSANEYİM)


Bu seferki soundtrack James Newton Howard imzalı. Ben bu filmi zaten çok seviyorum. Müzikleri de sahnelerle çok uyumlu ve insanı gerçekten etkiliyor. Tekrar dinlediğimde izlerken yaşadığım duyguları, daldığım düşünceleri yeniden yaşıyorum. Tüm bunlardan dolayı bu film müziği de benim enlerim arasında yer alıyor.

MAN ON FİRE ( GAZAP ATEŞİ)



Bu soundtrack ise Harry Gregson imzalı... Filmin son sahnesinde insanın gözünü dolduran o anda çalmaya başlıyor ki izleyenler bilir çok etkileyici hale getiriyordu sahneyi. Biraz uzun bir müzik ancak sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim. Belki filmi izlemediyseniz aynı etkiyi yaratmaz bilemiyorum ancak benim enlerim arasında yer alıyor. Bu vesileyle bu müthiş filmi de kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Aslında tavsiye etmeye de gerek yok gördüğünüz gibi Denzel Washington oynuyor. Fazla söze gerek yok...

INCEPTION ( BAŞLANGIÇ)


İlk listenin son soundtrack parçası ise yine Hans Zimmer imzalı... Leonardo Di Caprio'nun baş rolde oynadığı harika bir film olm İnception'u bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Hala izlemediyseniz, bu vesileyle filmi de tavsiye etmiş olayım. Bana kalırsa neredeyse tüm müzikleri ve senaryosuyla harika bir filmdi ancak "Time" isimli bu soundtrack benim için ayrı bir yere sahip. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Evet arkadaşlar listenin sonuna geldik. Sizler de en beğendiğiniz film müziklerini yorumda belirtebilir, konu hakkında yorumlarınızı bırakabilirsiniz. Böylece benim listeme de katkıda bulunmuş olursunuz. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

EN BEĞENDİĞİM FİLM MÜZİKLERİ #1 EN BEĞENDİĞİM FİLM MÜZİKLERİ #1 Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Nisan 19, 2016 Rating: 5

24 yorum

  1. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim takibe aldım bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler. Blogunuzu önceden takibe almıştım, ziyaret ederim elbette. :)

      Sil
  2. Hepsi birbirinden güzel, özellikle son mohikan ve ben efsaneyim film müziği çok hoşuma gitti.
    Teşekkür ederim paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  3. İlk müziği beğendim hemen indireyim. Bu arada Rocky Road to Dublin ve Godfather müzikleri de gayet güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler. Beğenmene sevindim. Çok fazla var herkesin beğenisi farklı zaten bu konuda. Devam konularında listemdeki tüm müzikleri eklemek istiyorum. Road to dublin i bilmiyorum sanırım ona bakacağım. Baba filmi ve müziği de harika gerçekten boşuna efsane değil. :)

      Sil
    2. Bakma fırsatım oldu şimdi Road to Dublin'e. Bakar bakmaz da hatırladım Sherlock Holmes'taki dövüş sahnesinde çalan müzik. Gerçekten güzel, listeme ekledim onu da. :)

      Sil
    3. Evet Sherlock'taki dövüş sahnesi, sonu ve dövüş olamadan öncesi de bu müzik var sanırım. İrlandalı bir grubun yaptığı halk türküsüymüş.

      Sil
  4. Harika bir derleme olmuş. Film izlemeden önce başvuru kaynağı oldu benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. :)

      Sil
  5. Blogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. İlginçtir film ya da dizi de müziğini seversem yapımı da seviyorum. Kesinlikle işlenen konuyu tamamlayan bir olgu müzik. Yaşasın müzik! Ben de bloguma beklerim kardeş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Bir kaç istisna dışında dediğiniz doğru, müzik iyi oldu mu film de iyi oluyor. Elbette ziyaret ederim, sizi de yine beklerim. :)

      Sil
  6. Cesur Yürek favorim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Çok güzel gerçekten. :)

      Sil
  7. Son Mohikan, Cesur Yürek kaç kere izledim bilmiyorum. Hem filmleri hem de müzikleri efsane. Hiç de eskimeyecekler. :) Hans Zimmer-Time zaten son yıllarda en çok sevilen soundtracklardan biri haline geldi. Ben unutmuştum sayenizde yeniden hatırladım. Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Time gerçekten de efsane oldu artık. Aslında Hans Zimmer'ın çoğu eseri mükemmele yakın, insanı alıp götürüyor, sahnelerle çok uyumlu, hatta fazlasını bile katıyor bazen.:)

      Sil
  8. Tamda Ben Efsaneyim filmi hakkında yorum yapmışken soundtrack ile karşılaşmak gecenin sürprizi oldu benim için^^ Sahneler canlandı gözümün önünde..
    Ne güzel filmdi yahu! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı gibi efsane... Oyunculuk olsun, senaryo olsun, müzikleri olsun. Ben de çok beğeniyorum, o yüzden her listemde yer alıyor o filmden bir şeyler. :) Yorumunuz için teşekkürler. :)

      Sil
  9. Son Mohican ı o kadar çok severdim ki. Gerçekten çok başarılı. Bir de benim geçenlerde postta paylaşmıştım. CARAVANS filminin de müziği çok güzel. Ya Kill Bill de çok güzel. İngliz Hasta da geldi aklıma birden. Aaa flashlar çakıyor beynimde:D Sanki tüm film müzikleri çalmaya başladı. Sabaha kadar yazarmışım :)
    Çok güzel bir paylaşım, hepsi gerçekten harika müzikler teşekkürler Serhat ;) Günün ilk müziği de Last Mohican olsun twite yazayım hemen ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son Mohikan, yazıda da dediğim gibi hangi liste olursa olsun başa koyarım herhalde. Müthiş tek kelimeyle.
      Zaten bu yazının amacı o, sizleri film müziklerinde, sahnelerinde bir gezintiye çıkarmak, hatırlatıcı olmak. Ben yazarken de aynı durumları yaşıyorum, bunu da mı koysam, aa bu da var çok güzel derken zor oluyor seçmesi. Kill Bill müzikleri de çok güzel gerçekten. İngiliz Hasta ile Caravans daha önce izlemedim ve dinlemedim. Bakayım hemen. :)
      Ben teşekkür ederim, beğeniliyorsa ne mutlu bana. Yazın tabi, çok teşekkürler. :)

      Sil
  10. Mohikanların Sonuncusu'nun film müziği oscar aldığında ne sevinmiştim, çok güzel bir müzikti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine katılsa yine alır bence, o derece güzel bir müzik. :)

      Sil