KOCAELİ KİTAP FUARI ZİYARETİM



Herkese merhaba,

Bir kaç gündür blogda yazı yayınlamadım. Çünkü, benim için artık gelenekselleşen Kocaeli Kitap Fuarı ziyaretimi gerçekleştirdim. Bu birkaç günün acısını çıkarmak adına biraz uzun bir yazı yazmaya karar verdim. Bu yazıda fuarda dikkatimi çeken noktaları, yenilikleri, aldığım kitapları, tanıştığım insanları ve edindiğim deneyimleri sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Dilerim sıkılmadan, keyifle okursunuz.

FUAR İZLENİMLERİM


Kocaeli Kitap Fuarı, bugüne kadar gezme fırsatım olan fuarlar arasında benim için birinci sırada. Neden diye soracak olursanız. Her sene bir yenilikle karşılaşıyorum. Ayrıca "Ağaçlar Kitap Açtı" gibi gelenekselleşen güzel etkinlikler de var. Kitap fuarını sadece fuar alanıyla sınırlı tutmayıp, bir festival havasına sokuyorlar diyebilirim. Öyle gürültülü, eğlenceli, danslı değil elbette ama bütün bir şehir tarafından özümseniyor kitap fuarı. Mesela bu sene kitaba koş (tam adının bu olduğundan emin değilim) adında bir halk koşusu düzenlenmiş.

Bunların dışında fuar alanı son derece geniş, ferah ve düzenli. Öyle karmakarışık, aradığınızı bulamadığınız, içinde kimi zaman kaybolduğunuz fuarlardan değil kesinlikle. Bir standın önünde saatlerce rahat rahat bakabilirsiniz istediğiniz kitaplara. Arkadan gelip de sizi iteleyen bir insan seli olmuyor yani. Rahatlıkla bir gününüzü geçirebileceğiniz bir yer.

 Ayrıca Kocaeli Kitap Fuarı, ziyaretçilere olduğu gibi, katılımcı yayınevleri ve STK'lara da ücretsiz hizmet veriyor. Bu da çok farklı yayıncıların, yazarların ve amatör oluşumların kendini göstermesine fırsat tanıyor. Masrafların düşük olması aynı zamanda indirim de demek oluyor. Diğer fuarlara kıyasla daha güzel indirimlerle karşılaştığımı söyleyebilirim.

YENİ KİTAPLARIM :)


Her fuarda olduğu gibi sadece bir kaç kitap alacağım diye gidip onlarca kitapla döndüm. Öyle ki mecburen kargoya başvurmak zorunda kaldım. Kendi kendime kitap kargoladım. :)

Aldığım kitaplardan bir kısmı hediye. Hasan Yaykın ve Salih Uçan dostlarım sağ olsunlar ilk kitaplarından birer tane hediye ettiler bana. Bir de değerli büyüğüm Aydın Aydın, yeni çıkan "İns Anları" kitabını hediye etti. Ayrıca 40'lar Kulübü Yayınevi'nden Yunus Coşkun 10 tane klasik kitap hediye etti. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum.



Dostlarla muhabbetin ve bu güzel hediyelerin ardından kendi kitap listemden indirimde olanları almak için dolaşmaya başladım. Genel anlamda güzel indirimlere rastlayamadım. Ama Can Yayınların'da %30 indirim vardı ve bu sayede aşağıdaki iki kitabı, oldukça uygun fiyatlara alabildim.


Fuarı ziyaret ederseniz Can Yayınları'na mutlaka uğrayın derim. Oradaki ilgiden çok memnun kaldım. Okumak istediğiniz kitap hakkında hiçbir fikriniz yoksa danışıyorsunuz ve size hangi kitaptan başlayabileceğiniz konusunda yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Ardından sahaflara gittim. Hem kendim hem de kız arkadaşım için uygun fiyatlı, ilgimi çeken kitaplara göz gezdirmeye başladım. Aşağıda yer alan kitapları tanesi 2 liradan almayı başardım. :) Fuardaki sahaf bölümü de oldukça güzel düzenlenmiş. Genelde uzun incelenmeyi gerektirdiğinden geniş alanda rahat rahat dolaşabiliyorsunuz sahafları. Şuan güncel olarak baskısı bulunan kitapların eski basımlarını çok ucuza alabiliyorsunuz.


Ayrıca İletişim yayınlarının çıkardığı "Cep Üniversitesi" adındaki kitap serisi de çok ilgimi çekti. Ben merakımdan ötürü İslam konulu kitabı aldım. Serinin her kitabında önemli yazarlar tarafından kaleme alınan, farklı konular işlenerek her konuda bakış açısı kazandıracak ve bilgilendirecek büyük bir külliyat oluşturulmaya çalışılmış. Hepsini de alabilirdim ama abartmak istemedim. :)

Bunlar da hediye olarak seçtiğim dünya klasikleri.


Son olarak da satın aldığım ayraçları sizlerle paylaşmak istiyorum.


Bunlardan 10'dan fazla almıştım ancak çoğunu hediye ettim, bir kısmını da kız arkadaşıma verdim. Arada değişiriz muhtemelen onunla. Özellikle kitabın arasına sıkıştım yazan benim favorim. :)

SON SÖZLER

Benim kitap fuarı izlenimlerim ve deneyimlerim bu şekilde. Hasan Yaykın, Salih Uçan ve Aydın Aydın ile yakında kitapları ve yazarlık serüvenleriyle ilgili röportajlar gerçekleştireceğim. En kısa zamanda blogda yayınlamak istiyorum.

Ayrıca A salonunda yer alan 40'lar Kulübü Yayınevi benim yazarlık serüvenimdeki basamaklarımdan birisidir. İlk yayıncılık, yazarlık ve fuar deneyimlerimi onlarla yaşadım. Güzel insanlar tanıdım ancak şuan aktif olarak yer almıyorum. Yine de dostluğumuz devam ediyor ve eğer ziyaret edecek olursanız, Serhat Ocak indirimi talep edebilirsiniz. :D Kendi yayınladıkları çok yazarlı kitaplar dışında, bana hediye ettikleri türden güzel klasik eserler de var. Aklınızda bulunsun. :)

Sizler yazı, fuar ve aldığım kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz? Aranızda fuara gidenler var mı? Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Söz sizde. :D

Hoşça kalın...






KOCAELİ KİTAP FUARI ZİYARETİM KOCAELİ KİTAP FUARI ZİYARETİM Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Mayıs 17, 2016 Rating: 5

41 yorum

  1. Kitap okumayı ve kitap ayraçlarını çok severim. Fuardan aldıklarınız çok güzel güle güle kullanın. Blogunuzu takibe aldım, siz de alırsanız çok sevinirim.
    http://mavipapatyadantarifler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi takip ederim ben de. Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Şu sıralar o kadar çok kitap biriktirdim ki.. Fırsatını bulup bitiremiyorum bir türlü. Ama öyle güzel bir alışveriş olmuş ki kıskandım azıcık. :D
    Kitap ayraçlarına bayıldım ayrıca, çok şirinler.
    Keyifli bir yazı olmuş, severek okudum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası aklımda olan kitaplar 1984 ile Gülün Adı idi sadece. Beklemiyordum ben de bu kadar. Ben olsam ben de kıskanırdım kendimi. :D
      Ayraçlar harika zaten, çok güldüm seçerken.
      Çok teşekkür ederim ilgin ve yorumun için. :)

      Sil
  3. Serhat kocaelindeyim gitme fırsatı bulamadım ya :( güzeldi sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14-22 Mayıs fuar tarihleri. Yani hala vaktin var gitmek için. :)

      Sil
  4. Kitap fuarlarını çok severim, ayraçlarda insanı kitap okumaya teşvik eden cinsten. Kitaplarınızı güle güle okuyun kitap yorumlarınızı merak ediyorum:)
    blogunuzun yeni izleyicisiyim bende beklerim:)
    http://meleksalman.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. :)
      Dilerseniz daha önce yorumladığım kitaplara bakabilirsiniz "Ne Okudum?" menüsünden.
      Teşekkür ederim. Ben de takip ettim sizi. Konu ilgimi çekmese de paylaşmaya çalışırım yazılarınızı. :)

      Sil
  5. Genç Werther'in Acıları'nı almışın :) Yazıya diyecek bi şey yok zaten. Her zamanki lezzetinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok güzel bir tesadüf oldu. :)
      Çok teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  6. gittin demek!! :) hoşgeldin o zaman yaşadığım yere. :) ben henüz vakit bulup gidemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzeldi. İzmit'i çok seviyorum zaten, ileride orada yaşamayı bile düşünüyorum o derece. :D
      Özellikle fuarın sonlarına doğru güzel söyleşiler ve imza günleri var. Kaçırma derim. :)
      Teşekkürler yorumun için. :)

      Sil
  7. Nasıl özendim kardeş, harika! Uzun zamandır kitap fuarına gidemediğimden ayrı bir ilgiyle okudum yazınızı. Kitap seçimleri de çok güzel olmuş. Okudukça değerlendirme yazıları bekliyoruz erenler ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fuar ortamı bambaşka, özellikle muhabbet edecek güzel insanlar bulunca daha da güzelleşiyor. Çok teşekkürler yorum için. Dilerim en kısa zamanda gidebilirsiniz. :)

      Sil
  8. Bende uzun zamandır kitap fuarına gitmeyenlerdenim. Yazınızı okuyunca çocukluğumun Sultan Ahmet, ilk gençliğimin Tüyap Kitap Fuarları canlandı gözümde. Tek amacı kitap olan kalabalıkların içerisinde kitaplara gömülüp, zamanın nasıl geçtiğini anlamamayı özlemişim doğrusu. Şimdilerde internetten sipariş vererek açlığımı doyurmaya çalışıyorum fakat yeterli değil tabii ki.

    "Ağaçlar kitap açtı" etkinliği sayesinde fuardan benim de haberim oldu. Kitap okuma alışkanlığımızın yerlerde süründüğünü göz önünde bulundurursak, insanları teşvik etmesi açısından oldukça başarılı bir etkinlik. Sizden duyduğum kadarı ile "Kitaba Koş" etkinliği de oldukça yaratıcı olmuş. Umarım önümüzdeki yıllarda insanların fuara olan ilgisi büyüyerek devam eder. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da yaşamama rağmen her sene gidiyorum bu fuara. Hem güzel olanı koruyorlar, hem de her sene üstüne koyarak ilerliyorlar.
      Böyle yerlere gittiğimde ben de kaybediyorum kendimi. Sonuç ortada. :)
      İnşallah ilgi büyür bu tür etkinliklere. Çok teşekkürler ilgi ve yorum için. :)

      Sil
  9. çok verimli olmuş senin için. kitaplarını güle güle oku. senin kitabın var mıydı? orayı atlamışmıyım *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yok ama çok yazarlı kitapların bir kaç tanesinde yazım var.
      Bir kısmını yazmasaydım daha iyiydi diyorum şimdi, çünkü fikirlerim büyük ölçüde değişti.
      Ama hepsi bir tecrübe tabi, hata yapmadan olmuyor. :)
      Belki ileride paylaşırım onları da bilemiyorum.
      Kesinlikle çok verimli oldu, teşekkürler. :)

      Sil
  10. Ankara'da düzenlenen her kitap fuarına gidiyorum ancak maalesef indirimler senin de söylediğin gibi hiç tatmin edici olmuyor. İnternetten daha uygun fiyata alabildiğimiz kitapları kitap fuarlarından alamıyoruz ilginç bir şekilde. Bizler de sahaflara sık sık uğrayanlardanız bu nedenle fakat alerjisi olanlar onu da yapamıyorlar. Gidip, kitapları sevip, güzel indirim yapan yayınevlerinden alıp dönüyoruz. Eğer sizin orada da stand açtılarsa Aylak Adam yayınlarını mutlaka tavsiye ederim. Hep çevirileri ve yazarları kaliteli hem de muhteşem indirimler yapıyorlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirim konusunda en iyi olanlar, belediyeler veya çeşitli sponsorlar tarafından yayınevlerine ücretsiz hizmet ve stand imkanı tanınan fuarlar oluyor genelde. Ankara'daki nasıl bilmiyorum tabi.
      Şuan İstanbul'dayım, bir daha gitme fırsatım olursa Aylak Adam Yayınları'na da bakarım mutlaka.
      Teşekkürler. :)

      Sil
    2. Ankara'dakiler İ. Melih Gökçek gölgesinde gerçekleşmek zorunda kalan kültürel etkinlikler oluyor. Kendisinin kültüre, sosyalleşmeye, medenileşmeye ne kadar açık bir insan olduğunu da tüm Türkiye bildiğinden fazlaca yorum yapmak istemiyorum ;)

      Sil
    3. Anladım. İleride daha iyi kültür-sanat etkinlikleri gerçekleşir umarım. :)

      Sil
  11. Gülün Adı... Görünce bile heyecanladığım kitap, defalarca okurum. Umarım sen de seversin. Bu sene evlilik telaşından İstanbul Kitap fuarını kaçırdım, çok severim kitap fuarlarını :) Keyifle oku, güzel seçimler yapmışsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zamandır aklımdaydı. Biraz pahalı tabi, indirimli yakalayınca kaçırmadım.
      Beğeneceğimi düşünüyorum ben de. Benim de benzer telaşım var aslında ama geleneği bozmadım. :D
      Çok teşekkürler. :)

      Sil
  12. Kitap fuarlarını bende severim hatta daha dün arkadaşım söyledi gittiğini fırsat yaratabikseydik gidecektik olmadı. Aldıklarını görünce kıskandım açıkçası.. Yeni dünyalar keşfetmeni ve bizlerle paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve iyi dileklerin için teşekkürler. :)
      Gitmeye fırsat bulursun umarım, güzel bir fuar. :)

      Sil
  13. he maşallah iyi kitaplar almışın :) ya acaba ikinci adam yayınları var mıydı ki? elinde broşür var mı, yayınevi listesi? benim ilk iki kitabı çıkaran yayınevi de merak ettim katıldılar mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada rastlamadım. Şimdi sitesinden katılımcılara baktım, orada da yok.
      Bazen isimleri olmasa da başka yayınevleri'nin standlarında yer alan katılımcılar olabiliyor. Belki o şekilde katılım sağlamışlardır bilemiyorum.
      Teşekkürler yorum için. :)

      Sil
    2. kamsamnidaaaa :) (korece teşekkürler) dimek ki o fuara katılmıyolar. istanbul izmir filan katılıyolar da. mersi ederim :)

      Sil
    3. Ne demek. :)
      İstanbul fuarlarında bakarım öyleyse. Aklımda olsun. :)

      Sil
  14. Selamlar! (:

    Çok farklı yerleri gezmişiz ben uğrayamadım sahafların olduğu kısma mesela... Kitabı çok sevdiysen Aspendos'un 10 TL kampanyası var oradan alabilirsin diyecektim ama bilemiyorum, tekrar gitme şansın olur mu? :)
    Ayraçları çok sevdim *-* Nereden aldığını söylersen hafta sonu belki ben de bakarım oraya :)
    Şimdiden keyifli okumalar ~~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük bir ihtimal de olsa belki hafta sonu gitme ihtimalim bulunuyor. Eğer gidersem bakarım.
      Ayraçlar yanlış hatırlamıyorsam B salonunda ortalarda bir yerdeydi. Yayınevi ismini hatırlayamadım şimdi. Kusura bakma. :)
      Çok teşekkürler ilgin ve yorumun için. :)

      Sil
    2. Hep B salonundaydım nasıl dikkat etmedim acaba :)
      Neyseee hafta sonu gidebilirsem mutlaka bakarım. (:

      Sil
    3. Belki de ben yanlış hatırlıyorum. Yine sağlama alarak A salonuna da bakabilirsin. :D

      Sil
  15. hepsi çok güzel, keyifli okumalar;)

    YanıtlaSil
  16. Harika kitaplar,güle güle oku;)

    YanıtlaSil
  17. 1984'ü severek okumuştum, Gülün Adı'nı da çok merak ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1984'ü henüz okumadım tabi ama hakkındaki yorumlar çok güzel. Merak ediyorum ben de. Gülün Adı kitabını da aynı şekilde çok merak ediyorum ama onu geniş bir zamanda rahat rahat okumak istiyorum. Okur okumaz yazacağım yorumlarını.
      Çok teşekkürler. :)

      Sil