MİM #5: GÖZÜMÜ KORKUTAN KİTAPLAR!


Herkese merhaba,

Yeni bir mim yazısıyla karşınızdayım. Sağ olsun Kore Fenomeni beni mimlemiş, kendisine çok teşekkür ediyorum. Onun cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi sıra bende, bakalım cevaplarımı nasıl bulacaksınız?

1.Okuyamadığın bir kitap?

Genelde elime aldığım her kitabı bitirmeye çabalasam da, bunu yapamadığım zamanlar oluyor. Bazı kitaplar çok kalın oluyor ve iyi bir okuma düzeni oturtamayınca bir yerden sonra sıkmaya başlıyor. Bu sebeple bitiremediğim iki kitap var. Birisi yakın zamanda yarım bıraktığım "Emile" kitabı, diğeri ise başladıktan sonra yarım bırakıp daha uygun bir zamanda okumaya karar verdiğim "Milletlerin Zenginliği" kitabı. Zaten nedense klasiklerde oluyor böyle şeyler.

2. Zaman olmadığı için okuyamadığın bir kitap?

Şu sıralar hem alacaklar listemde hem de elimde mevcut olup da okumak istediğim o kadar çok kitap birikti ki, işin içinden nasıl çıkarım hiç bilmiyorum. İyi bir planlama yapıp zamanımı verimli kullanamadığımdan okuyamıyorum hiç birini. Yakın zamanda Ali Şeriati'nin Medeniyetler Tarihi I kitabını bitirmiştim mesela, ikincisini aldım fakat araya başka kitaplar girdi ve bir türlü zaman bulup da okuyamadım. Böyle çok kitap var ancak birbirinin devamı olan kitaplarda sıkıntı daha da büyüyor benim için. :)

3.Bir serinin devamı olduğu için okuyamadığın bir kitap?


9 kitaplık Taht Oyunları serisini iftihar tablom olarak sunuyorum. :)

Seri kitaplardan genellikle kaçıyorum. Özellikle uzun olanlardan. Buna rağmen Taht Oyunları serisini 1 ay içerisinde okumayı başararak kendimi bile şaşırtmıştım. :D Şimdi elimde onlarca okunacak kitap varken yeni bir seriye başlamayı düşünmüyorum. Bu sebeple merak edip de okuyamadığım seri kitaplara Stephen King - Kara Kule serisi ve Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisini söyleyebilirim. Sherlock Holmes serisi de elimde var ama okuma fırsatım olmadı. Bir de şimdi aklıma geldi, Metal Fırtına serisini sanırım 4. kitabına kadar okumuştum ancak sonrasında çıkanları okumaya yeltenmemiştim. Bu soruya böyle karmaşık bir cevap verebiliyorum ancak, idare edin. :D

4. Yeni çıkan ve okumadığın bir kitap?

Biraz oldu çıkalı tabi ama Ahmet Ümit - Elveda Güzel Vatanım kitabını okuyamadım henüz. Hakkında farklı yorumlar var, kimi iyi kimi kötü. Merak ediyorum açıkçası, bakalım en kısa zamanda alıp okuyabilirim umarım.

5. Okuduğun bir kitabı beğenmediğin için o yazardan okuyamadığın bir kitap?

Bu soruya Türk Klasikleri arasında yer alan Namık Kemal - İntibah romanını söyleyebilirim. Kendimi hayli zorlayarak okumuştum kitabı ve diğer kitaplarını merak etmeme rağmen uzak duruyorum şimdilik. Ayrıca İskender Pala'nın Mihmandar kitabını okuyup, belli noktaları beğensem de tarzı genel olarak hoşuma gitmediği için ondan da uzak duruyorum. Yine de belli olmaz, ben bir daha bu yazarı okumam dediğim bir durum da yok. Fakat Dostoyevski'ye, yine yakın zamanda okuduğum Ev Sahibesi kitabıyla başlamış olsaydım, sanırım başka kitabını okumuyor olurdum. :) O kitapla ilgili yazıma ulaşmak için tıklayın.

6. Havanda olmadığın için okuyamadığın bir kitap?

Bu soruya tek bir kitapla cevap vermem pek mümkün değil. Sürekli elimde bir kitapla dolaşırım, yani okuyacak kitabım her zaman vardır. Fakat bazen havamda olmuyorum ve istediğim tempoda okuyamıyorum kitapları. Mesela, Emile kitabını yarım bıraktıktan sonra bir solukta okuyabileceğim, fazla kalın olmayan bir kitaba ihtiyacım vardı. Ben de Hayvan Çiftliği kitabına başladım ve beklediğim gibi de oldu, bir günde bitirdim. Yani onlarca okunacak kitabım olsa da, okuyacağım kitabı o anki ruh halime göre belirlemeyi tercih ediyorum. Çünkü diğer kitapları okuyacak havada değilmişim gibi geliyor. Bu arada okumayanlarınız varsa Hayvan Çiftliği kitap yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

7. Çok büyük olduğu için okuyamadığın kitap?

Baştaki soruda olduğu gibi Milletlerin zenginliği ve Emile kitapları, çok büyük olmaları sebebiyle okuyamadığım kitaplar arasında. Özellikle Milletlerin Zenginliği çok kalın ve pek akıcı olduğu söylenemez. Buna rağmen, uygun bir zamanda elime alıp, tamamını okuduğumda çok mutlu olacağım.

8. Kapağını beğenip aldığın ama kötü yorumlar okuduğun için okumadığın kitap?

Kapağına bakarak dikkat kesildiğim ve incelemeye başladığım kitaplar olmuştur ama sadece kapağına bakarak almadım hiçbir kitabı. Almam da sanırım. Zaten kitap alışverişi yapmadan önce yorumlara bakarak, inceleyerek listeler yapıyorum. Elimdeki kitapları okurken, bir sonraki alışverişimde neler alabileceğimi önceden belirlemiş oluyorum bir anlamda. Hüsrana uğradığım çok az oluyor. Sonuç olarak, soruda belirtildiği gibi bir durum hiç yaşamadım. :)

9. Okumaktan en çok çekindiğin kitap?

Romantik, gençlik romanları vb. tarzlardan uzak duruyorum genelde. Fantastik türleri de sevmeme rağmen, uzak durmaya çalışıyorum çünkü bana bir şey katacak, hayatta işime yarayacak, bir bakış açısı kazandıran, bilgiler veren kitaplara öncelik vermeye çalışıyorum. Soruya kaçamak bir şekilde, bana faydası olmayacak, hayatıma, düşüncelerime bir şey katmayacak her türlü kitabı okumaktan kaçınıyorum şeklinde bir cevap verebilirim. En azından çabam bu yönde. :)

10. Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitap?

Liste çok uzun, yine de öncelikli olan iki kitabı yazayım; George Orwell-1984 ve Umberto Eco-Gülün Adı. Okunmayı bekleyen kitaplarım arasında en merak ettiklerim bu ikisi. Başka hangi kitapların okunmayı beklediğini merak ediyorsanız, şuraya tıklayarak en son fuar alışverişimi ve hediye kitaplarımı görebilirsiniz.


Mim burada sona eriyor. Dilerim okumanız keyifli ve verimli olmuştur sizler için. Ben de aşağıdaki arkadaşları mimliyorum. Dileyen herkes yapabilir elbette. :)

Basitrota
Her Şeyden Konuşmalı
Bir Film Bir Kitap Bir Kahve
Kitap Cumhuriyetim

Bazı arkadaşlar şu aralar meşgul ve fazla ilgilenemiyorlar bloglarıyla. Yoğunluklarından ötürü, yük olmamak adına eklemedim onları listeye, geri kalanlar da zaten mimlenmiş. Yorumlarınızı ve mimlenen arkadaşların cevaplarını merakla bekliyor olacağım. Hoşça kalın. :)



MİM #5: GÖZÜMÜ KORKUTAN KİTAPLAR! MİM #5: GÖZÜMÜ KORKUTAN KİTAPLAR! Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Haziran 21, 2016 Rating: 5

53 yorum

  1. Ne güzel bir mim olmuş, bu tür mimler sayesinde blogger arkadaşları daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz.

    Açık söylemek gerekirse Romantik kitapları bende sevmezdim. Taki geçen gün Stefan Zweig'in bir kitabını okuyana kadar benim çok hoşuma gitti. Sana da tavsiye ederim kardeşim.

    Çok kalın kitapları akıcı olmadığı zaman bende sevmiyorum. Fakat akıcı olduktan sonra bir şekilde bitirilebilir diye düşünüyorum. Fakat dediğim gibi akıcı ve merak uyandırı olması gerek, Örneğin Adam Fawer'in Olasılıksız kitabını sanırım 6 günde sadece geceleri uyumadan önce okuyarak bitirmiştim çünkü çok akıcı bir kitaptı.

    Kalemine sağlık gerçekten güzel bir mim olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stefan Zweig merak ettiğim ve okumayı düşündüğüm bir yazar. Kitaplarıyla ilgili yorumlar genel olarak olumlu zaten.
      Olasılıksız ve Empati, ilk bakışta bitmez gibi görünen kalın kitaplardan ama nasıl bittiğini anlamıyor insan. Bir solukta okunuyor. Kimi zaman çok kalın kitaplardan istediğini alamıyor insan, kimi zaman incecik bir kitaptan deryalara dalıyor. Yazarın yeteneği ve okurun ne beklediği başta olmak üzere pek çok etken var aslında.
      Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Gökhan! sen de mimlenmiştin oysa, haberin yok sanırım =)))

      Sil
  2. Kitap mimleri nedense beni çok korkutuyor.. Bu konuda hızlanmam gerek sanırım :) Mimlendiğim 2. kitap mimi ve yine askıda.. İnşallah en kısa zamanda yazabilirim diyorum.. Senin mim ise çok iyi ve sağlam bir mim olmuş yine, ellerine sağlık. Kitap yorumlarını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de zor oluyor açıkçası. Çok fazla git gel yaşıyorum, karar vermesi çok zor. Bir şey yazarken, aklı diğerinde kalıyor insanın. :) Aslında cevaplara da yansıyordur bu kararsızlığım. :)
      Teşekkür ederim, senin yazılarını keyifle okuyorum, yine öyle olacağından eminim. Merakla bekliyorum. :)

      Sil
  3. Himm epey zorlayici bir mim bu Serhat ;) ben de bu aralar blogla ilgilenemiyorum maalesef:(
    Epey ugrasmissin detayli eline saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, zorlayıcıydı. Sıcaklar başlı başına bütün enerjisini alıyor zaten insanın bir de farklı yoğunluklar eklenince, bloga vakit ayırmak zorlaşıyor tabi.
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Gülün Adı'nı yarıda bıraktım. Görünüşte polisiye roman ama bildiğin hristiyanlık tarihi. Okurken sıkılmaktan, stresten bir hal oldum. En iyisi sen yoluna ben yoluma dedim :) Elveda Güzel Vatanım hakkındaki yorumunu merak ediyorum. 1984'ü seveceksin muhtemelen. Sen oku, değerlendir, yaz. Biz okuyalım işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülün Adı, ağır bir kitap diye biliyorum ama sıkıcı olacağını düşünmüyor kendi açımdan. Tabi okumadan fazla bir yorumda bulunamam. Önce bir elimdekileri bitireyim de, Elveda Güzel Vatanım kitabı da listemde var. Okuyup, yorumunu yapmak kısmet olur inşallah. :)
      1984 kitabına da yarın başlayacağım, bitirir bitirmez yorumunu yaparım zaten.
      Teşekkürler. :)

      Sil
  5. Bu aralar kitap okumaktan o kadar uzağım ki, hiç bana göre bir mim değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman bana da oluyor, yani zorlasam da okuyamıyorum. Okunan kitapta veya çevrede değişikliğe gitmek, bu alışkanlığı tekrar kazanmada yardımcı olabiliyor bazen. :)

      Sil
  6. 8. maddeye aynen katılıyorum araştırmadan kitap almam, bilirim ki pişman olurum. Tam bana göre bir mimmiş iyi ki okudum :)

    yazimbari.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle belirli bir yaştan sonra, insanın sorumlulukları artınca, vaktini daha verimli kullanmak zorunda kalıyor. Böyle bir durumda da her kitabı alıp okumak yerine, iyice araştırmak, en faydalı ve güzel kitapları almaya çalışmak en mantıklısı gibi duruyor.
      Mimlendiniz mi bilmiyorum başkası tarafından ama siz de yapabilirsiniz, biz de keyifle okuruz. :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  7. O kadar hoşuma gitti ki Serhat, dayanamadım bloğumda da paylaştım.Doyurucu, teşvik edici ve yol gösterici dört dörtlük bir mim olmuş.Nasıl takdir edeceğimi bilemedim.Hele de en çok şu ifaden hoşuma gitti oğlum:Fantastik türleri de sevmeme rağmen, uzak durmaya çalışıyorum çünkü bana bir şey katacak, hayatta işime yarayacak, bir bakış açısı kazandıran, bilgiler veren kitaplara öncelik vermeye çalışıyorum.Bence okumanın amacı bu olmalı.Sevgilerimle Serhat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ece Abla, mutlu ettin beni.
      Benim için hayli zor oldu sorulara cevap vermek, ama güzel bir şeyler çıkmasına, faydalı olmasına sevindim. Aslında her kitaptan alınacak bir şeyler vardır elbette ama bazıları çok daha verimli ve faydalı geliyor bana, ben de onlara yönelmeye çalışıyorum.
      Saygılar, sevgiler, teşekkür ederim. :)

      Sil
  8. Mimi də cavablarınızı də bəyəndim. O taxt oyunlarını necə bitirmisiniz ? O.o George O. 1984-ü bitirib boga yazmağınızı gözləyirəm ;) Bu ara oxuya bilməmək kimi problem yaşayıram. Film filan da izləyə bilmirəm. Hər kəsə də deyirəm bəlkə uyğun bir şeylər , bir yolunu taparam deyə. Ruh halıma uyğun kitabı mı tapa bilmirəm görəsən/acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taht Oyunlarını merakımın da etkisiyle, geceli gündüzlü okuyup bitirmiştim.
      Şimdi elimdeki kitapları o tempoda okusam, çok birikti diye sızlanmazdım ama olmuyor işte her zaman. :D Bazen ara vermek gerekiyor, farklı şeylerle uğraşmak. İnsanın bakış açısı, motivasyonu ve enerjisi tazelendikten sonra çok verimli şekilde geri dönmek mümkün. Zaman zaman bana da oluyor aynısı. :)
      En son Emile kitabında bir ay vakit kaybetmiştim, sonrasında Hayvan Çiftliği kitabını bir solukta okudum mesela. Demek ki o anki ruh halime uygun bir tercih yapmışım. Sizin için de aynısı geçerli olabilir belki. Denemekten zarar gelmez.
      Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  9. Serisi olan kitapları ben okuyamıyorum bir türlü işlerden dolayı kitapa zaman ayıramamaya başladım Serhat kardeşim :) Umarım bu alışkanlığımı kaybetmem kitaplara veda etmek olmaz dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle kitaplar güzeldir. Yine de bütün hayat kitaplar üzerinden anlaşılamaz, her şeyden lazım. Kimi zaman başka şeyler ağır basıyor, kimi zaman da büyük bir okuma açlığı hissediyor insan, hiç bir engel tanımıyor. Seriler farklı bir konsantrasyon gerektiriyor bana göre, özellikle 3 kitaptan fazla olanlarda durum böyle.
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  10. Bloğundan da, başka bloglara yaptığın yorumlardan da çok kitap okuyan biri olduğunu biliyorum. O yüzden tam senlik bir mim olmuş. Hem de çok güzel olmuş. Keyif alınanlar farklı tabii ki ama, fantastik edebiyatın da okuyucusuna çok şey katabildiğini biliyorum. Sadece dili farklı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bana uygun bir mim oldu, ama zorlanmadım da değil cevaplarken. :)
      Tabii ki herkesin düşüncesi farklı olabiliyor bu konuda. Mesela en son Game Of Thrones serisini okudum, diziyi takip eden biri olarak, elbette bir şeyler kazandırdı ama son okuduğum ve sayfa sayılarını kıyasladığımda incecik kalan Hayvan Çiftliği kadar bakış açısı, dünya görüşü vb. konularda etkilemedi beni. İçinde gerçeklik barındıran ve bunu daha net veren şeylerden hoşlanıyorum sanırım, daha doyurucu geliyor bana. :) Genel olarak baktığımda bunları söyleyebilirim.
      Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

      Sil
  11. Benim için de kitap yorumları çok önemli. Kitapyurdu sitesinden alıyorum genelde ve yorumları didik didik okuyorum. Gülün Adı benim de listemde. Bakalım ne zaman okuyacağım. Seri kitapları okurken ben zorlanıyorum nedense, aynı tarz kitapları uzun süre okumak sıkıyor galiba. Eline sağlık kardeş, güzel mim olmuş ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Kitapyurdu platformunu kullanıyorum. Onunla başladım, henüz sorun da yaşamadım, aynen devam ediyorum. :) Seri kitaplarda, iyi bir ritm yakalayamayınca, sanki kopmaya başlıyor insan. Sonuçta hepsi birbiriyle bağlantılı. Bilemiyorum yine de biz böyle diyoruz ama başkaları için tamamen farklı olabiliyor durum. :)
      Teşekkür ederim, senin de yorumuna sağlık. :)

      Sil
  12. Buz ve Ateşin Şarkısı'nı bir ayda mı okudun o.O Tebrik ediyorum ya, ben yıllar önce ilk kitabı okumuştum, sonra diziyi merak ettim, kitaba uygun mu çektiler, nasıl olmuş gibisinden bir meraktı. Sonra diziye tutuldum kaldım, kitaplara devam edemedim çünkü olayları bildiğimden sıkılırım diye çok korkuyordum- hala da o korku var. Kitaplar elimde öylece kaldı, sen sanırım diziyi izlemiyorsun? Kara Kule Serisi yine okunmayı bekleyen serilerden benim için -_- İskender Pala'nın bazı kitapları çok akıcı oluyor bazılarıyla zorlasam da okutmuyor kendini. Belki senin için de böyledir. Bir de "Od" kitabını denemeni öneririm. Daha akıcı ve merak uyandırıcı bir kitap bana göre okuduklarım içinde. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşündükçe şaşırıyorum kendime. Diziyi takip ediyorum, ben de diziyle kitap arasındaki farklılıkları merak ederek başlamıştım, beni motive eden de o merak olmuştu zaten. Bir solukta okumuştum hepsini. Karakterler ve olaylarda bir takım farklılıklar söz konusu. Mesela kitapta ölü olan burada yaşayabiliyor veya tam tersi. Kitaptan okumak bana daha keyifli gelmişti ayrıca, bilsem de daha detaylı bir anlatım var neticede, doyurucu oluyor.
      İskender Pala sevilen bir yazar, hatta bizzat tanışma fırsatım da olmuştu, güzel bir insan, birikimi de çok iyi. Tavsiye üzerine okumuştum Mihmandar'ı, belki başka kitabıyla başlasam sevebilirdim, bazen olabiliyor böyle şeyler. :)
      Tamamdır, aklımda bulunsun, elimdekiler bitince belki OD ile tekrar dönüş yapabilirim İskender Pala'ya. :) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  13. Sen nasıl olur da Taht Oyunları okumaktan korkarsın !!! Yakısmadı yakıstıramadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmadım ki, okudum hepsini bir solukta bitirdim. Genel serileri okumaktan çekinmeme rağmen, onu bu kadar kolay okuduğumu anlatmaya çalıştım aslında. :D

      Sil
    2. Ben uykum varken yorum yazmıyım ya valla bak bazen sapıtıyorum :D

      Sil
    3. Bazen oluyor öyle ya sıkıntı yok. :D

      Sil
  14. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Bakalım neler çıkacak. Hoş bunu doldurdukça kendi moralimi bozabilirim ama neyse :) Teşekkürler mimlediğin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz zor bir mim, bana öyle geldi en azından. Merakla bekliyor olacağım, ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  15. Dostopyevski kitaplarını ben de çok severim. Ezilenler kitabıyla başlasaydım bende okuyamazdım.
    Taht Oyunları serisini okuman beni şaşırttı. Çünkü serilerlerden kaçan bir insan için zor olur diye uzak duruyordum.
    Çok güzel bir mim olmuş. İyi okumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taht oyunlarını okumak benim için de ani gelişen bir şey oldu. İndirimde görüp dokuz kitabı birden almış ve hemen okumaya başlamıştım. Bir daha böyle bir şey başaramam diye düşünüyorum. Belli de olmaz tabi. :)
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  16. Serhat..!! geç kaldım, kusura bakma ama cevapların çok keyifliydi...
    Klasikler ya ne dertliyim o konuda, o yüzden seni anlıyorum =)
    seri kitaplarından uzak durduğunu biliyordum ama 9 kitaptan oluşan seriyi okuman da ne hoş ;) ben 6 kitabının sonuncusundayım, uzatmalı oldu resmen, darısı başıma! =)
    Ahmet Ümit, elveda vatanımın yorumunu geçen gün okudum ve etkileyici geldi, hatta bence senin tarzın, seversin gibime geliyor, eğer okursam merak ediyorum yorumunu ;)
    Kalemine, eline, emeğine sağlık! Mimin hakkını vermişsin ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada fantastikleri de yabana atma, güzel mesajlar var ve hayal gücü başrol ;)

      Sil
    2. 9 tane kalın kitap ve çok kısa sürede okudum. Hala inanamıyorum kendime. :D
      Ahmet Ümit sevdiğim bir yazar, bu kitabında bilinen tarzından uzaklaşmış olmamış gibi yorumlar da okudum, çok güzel olmuş diyenleri de gördüm. Biraz erteledim o yüzden, kararsız kaldım. Ama okuyacağım mutlaka, merak ediyorum bende.
      Fantastikleri dediğim gibi severim, hem film hem kitap olarak. Ama Taht Oyunları 9 kitapta alacağım şeyi daha pratik, daha net olarak almak cazip geliyor sanırım bana. Yoksa her okunan kitap iyi kötü bir şeyler kazandırır insana diye düşünüyorum. Göreceli bir durum sanırım. :)
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
    3. Romantik, dram, tarih... senlik bak ������
      polisiye değil yani �� on yargıyı boş verica, ben de neden ısrar ettiysem, ama yorumu çok etkiledi, kırmızı rujlu blog da okudum, görmüş muydun? Evet her kitap işliyor bir şeyler beyne, kalbe doğru diyorsun ��

      Sil
  17. Eline sağlık Serhat!
    Taht Oyunları'nı görünce önce okumadığını sandım (haklı olarak), sonra "1 ayda bitirdim" cümlene birkaç kez baktım tebrik ederim :D

    Romantik, gençlik, dram ve psikolojikler bana göre de değil ;)

    Yüzüklerin Efendisi'ni nasıl şimdiye kadar okumazsın diyerek de yorumu bitireyim ;)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz söylediklerimle yaptığım tezat oluşturuyor, haklısınız. :)
      Yüzüklerin Efendisi için ben de kendime aynı soruyu soruyorum ki filmlerini defalarca seyrettim. Yine açsam aynı keyifle seyrederim. Başlarda filmini seyrettim, bir fark yoktur diyerek almamıştım, sonrasında da erteleyip durdum. Seri kitap olduğu için, kendi adıma farklı bir konsantrasyon sağlamam gerekiyor, Taht Oyunların'da olduğu gibi motive olmam lazım hemen bitsin diye. :D
      Çok teşekkür ederim, sevgiler. :)

      Sil
  18. Aaa mimlenmişim bana da eğlence çıktı yaşasın!! :) Elveda Güzel Vatanım'ı okumanı gerçekten isterim. Kötü yorum yapanları anlayamıyorum. Tamam herkesin okuyabileceği bir kitap değil, ondandır o yorumlar. Ama senin tarzın olduğunu düşünüyorum tanıyabildiğim kadarıyla. Taht Oyunları serisini bir türlü okuyamadım :( Ama istiyorum bu yaz aradan çıkarmak. Çok güzel bir mim olmuş, keyifle okudum. Mimlediğin için de tekrar tekrar teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Elveda Güzel Vatanım kitabının konusunu ve tarzını ilk okuduğumda tam benlik demiştim, senin de dediğin gibi tam benim tarzım. Ama sonra yorumları okuyunca ikilemde kalmıştım. Alıp okuyacağım ama bunu diyen ilk kişi değilsin, beğenirim diye düşünüyorum. :)
      Ben teşekkür ederim ilgin ve yorumun için. Merakla bekliyorum mim yazını. :)

      Sil
  19. Zor bir mimmiş. Geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  20. Taht Oyunlarını ben de okumak istiyorum ama gözümü korkutuyor. :) Elveda Güzel Vatanım'ı oku, seveceksin :) Ve Gülün Adı binlece kez okunacak kitaptır bence :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülün Adı kitabını gerçekten merak ediyorum, uzun zamandır aklımdaydı zaten almadan önce de. Ayrıca Umberto Eco'dan okuduğum ilk kitap olacak, tavsiye üzerine o kitapla başlıyorum. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  21. Ahmet Ümit benim en sevdiğim yazarlardan biridir. Son kitabı hariç bütün kitaplarını okudum ama bir süre kitap almama kararımdan dolayı son kitabına ulaşamadım. İlk alışverişimde onu da listeme ekleyeceğim.

    Taht Oyunları serisinin son kitabı hariç, Ejderhaların Dansı, hepsini okudum. Son kitabı okumamamın nedeni yazarın yeni kitabı ne zaman çıkaracağını bilmemem. şimdi bunu okursam yeni kitabı beklemek zor olur diye bekletiyorum.

    Güzel bir yazı olmuş. Severek okudum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ümit konusunda aynı düşünüyoruz. Benim de sevdiğim yazarlardan. Aynı kararı bende aldığım için şuan listemde bekliyor, biraz daha bekleyecek gibi. :)
      Evet o dediğiniz bekleme sorununu yaşıyorum ben şuan. Hiç akıl edemedim, öyle bir gazla okudum ki nasıl bittiğini dahi anlamamıştım. :) Bu sene içinde çıkabilir belki ama net bir haber yok ne zaman çıkacağı konusunda. En azından ben denk gelmedim.
      Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  22. Serhat bey kitaplarda bazen insan umduğunu bulamayabiliyor. Ama elinde kitap tutmak bile ayrı bir şey bence. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa ve öz ne güzel ifade ettiniz öyle. Katılıyorum düşüncenize. Çok teşekkürler, saygılar. :)

      Sil
  23. Yüzüklerin Efendisi ve Gülün Adı benim de çok merak ettiklerimden, 1984'ü beğeneceğinizi düşünüyorum ekleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladım 1984'ü okumaya, henüz fazla ilerleyemedim ama yorumlara bakınca bende beğeneceğimi düşünüyorum. Umarım yanılmam, çünkü büyük hevesle başladığım kitaplarda bazen hayal kırıklığı yaşayabiliyorum. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  24. İskender Pala kitapları güzeldir özellikle Od'u çok sevmiştim (Yunus Emre'yi anlatıyor)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak bana uymadı herhalde ama yine de şansımı deneyeceğim OD kitabı ile sonradan. Teşekkür ederim. :)

      Sil