MİM #7: EN BEĞENDİĞİM 15 KİTAP


EN BEĞENDİĞİM 15 KİTAP


Uzun zamandır mim yazısı yazmıyordum ancak bu seferki davet kitaplar konusunda olunca yapmak istedim. Bu mime "Makina Hocam" tarafından davet edildim. Kendisine teşekkür ediyor ve zorlu listeme başlıyorum. Listeyi oluştururken herhangi bir öncelik sırası gözetmediğimi de şimdiden belirtmiş olayım.

1. UMBERTO ECO - GÜLÜN ADI




Kitapla ilgili incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.


2. KHALED HOSSEINI - UÇURTMA AVCISI





3. GABRIEL GARCIA MARQUEZ - KIRMIZI PAZARTESİ



Kitabın incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

4. FORREST CARTER - KÜÇÜK AĞACIN EĞİTİMİ



Kitap incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

5. SABAHATTİN ALİ - İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN



Kitap incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

6. AHMET HAMDİ TANPINAR - SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ


Kitap incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

7. FALİH RIFKI ATAY - ÇANKAYA


Kitap incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

8. FALİH RIFKI ATAY - ZEYTİNDAĞI


9. GEORGE ORWELL - 1984


Kitap incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

10. DOSTOYEVSKİ - SUÇ VE CEZA


11. JACK LONDON - MARTIN EDEN


12. AGATHA CHRISTIE - ON KÜÇÜK ZENCİ


13. ALİ ŞERİATİ - DİNE KARŞI DİN (ANNE BABA BİZ SUÇLUYUZ)


14. STEPHEN KING - HAYVAN MEZARLIĞI


15. VICTOR HUGO - SEFİLLER




İnanın durdukça listede değişiklikler yapıyorum. Çok fazla ekleme çıkarma yapmak durumunda kaldım fakat sonunda noktayı koydum. Belki şuan aklıma gelmeyenler ve gözümden kaçanlar da vardır. Blogda incelemesini yaptığım kitapların altında bağlantılı link mevcut, tıklayarak ilgili kitabın ayrıntılı incelemesine ulaşabilirsiniz. Yapmak isteyen herkes mime davetlidir, zor bir mim olduğu için kimseyi özel olarak mimlemiyorum. Yorumlarınızı merakla bekliyorum. :)
MİM #7: EN BEĞENDİĞİM 15 KİTAP MİM #7: EN BEĞENDİĞİM 15 KİTAP Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Ekim 06, 2016 Rating: 5

44 yorum

  1. Çok iyi bir liste olmuş, aralarında okumadıklarım var mutlaka okuyacağım! :)

    YanıtlaSil
  2. Sağlam kitaplar :)

    YanıtlaSil
  3. Aralarından seçmek o kadar zor ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zor, bu listeyi oluşturmak da çok zor oldu, hepsi birbirinden güzel kitaplar. :)

      Sil
  4. Makine Hocam tarafından yaptığı bu mime bende katılanlardanım. İlk 15 imiz çok fazla uyuşmuyor sanırım ancak bazıları okuduğum bazıları da okumak istediğim kitaplar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uyuşmuyor gibi görünüyor fakat ekleyip çıkardıklarım arasında uyuşan çok kitap var. İstanbul Hatırası, Beyaz Diş, Hayvan Çiftliği, Küçük Prens, Olasılıksız ilk gözüme çarpanlar. :) Birazdan daha ayrıntılı inceleyeceğim listeni. :)

      Sil
    2. Beyaz Diş herkesin listesinde var galiba:)

      Sil
  5. Sen önerdiysen eminim çok sağlam kitaplardır.Bu liste içerisinde henüz okuduğum yok :(

    YanıtlaSil
  6. Yok değil 3 kitabı okumuşum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi beni bir şekilde etkileyen ve genel olarak başarılı görülen eserler. Teşekkür ederim. :) Sizden de bekleriz böyle bir liste. :)

      Sil
  7. Listen çok güzelmiş çoğunu okumamışım, tüh :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okursun elbet, bir kaçı hariç hepsi hızlı okunabilecek akıcı kitaplar. Teşekkürler. :)

      Sil
  8. Bu kadar çok güzel kitap olunca haliyle seçmek de o kadar zor oluyor tabi :) Seçtikleriniz arasından okumuş olduklarımın hepsini ben de koyardım kesinlikle listeme :) Bildiklerim yanında adını hiç duymadığım ve bu nedenle daha da çok ilgimi çeken kitaplar da var; en kısa zamanda ayrıntılı inceleyeceğim onları da :) Elinize sağlık,çok güzel bir liste olmuş :):) Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir liste olmuş. Teşekkürler mime katıldığınız için. Uçurtma Avcısı çok merak ettigim bir kitap.Suan Sefiller'i okuyorum cok güzel gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel klasik eserler mevcut ama Sefiller romanının yeri hep ayrı olmuştur benim için, çok farklı bir etkisi olmuştu üzerimde. Uçurtma Avcısı da çok iyidir. Ben teşekkür ederim, iyi okumalar. :)

      Sil
  10. Sadece üçünü okumuşum. Merak ettiğim kitaplarım çoğaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumanın sonu yok, bende başkalarının listelerine baktığımda hiçbir şey okumamış hissine kapılıyorum, merak ediyorum hepsini. :)

      Sil
  11. harika seçimler. aralarında benim de çok severek okuduklarım, okmakta olduklarım var =) sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Okuduklarım olduğu gibi, okumadıklarımda varmış. Seçimler harika:)) Sefiller, Kırmızı Pazartesi, Ah Suç ve Ceza, İçimizdeki Şeytan... Kitap severler mutlaka bu eserleri okumalı diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, okumayan çok şey kaybeder. :)
      Siz de bir liste yaparsınız belki, isterseniz tabi. Biraz seçmek zor olsa da keyifli oluyor.
      Teşekkürler. :)

      Sil
    2. Beni kimse mimledi ama iyi fikir bir liste bende yapabilirim.

      Sil
  13. Kitaplarla aram yok biliyorsun ama, aralarından Sefiller'i okumuştum. Harika bir kitaptı. Hatta 4-5 kez okuduğunu hatırlıyorum 😂 Okuduğum bir kitabın burada olması beni sevindirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum, genelde Sherlock Holmes kitapları beğeniyorsun. :) Senin listeni tahmin etmek çok zor olmazdı herhalde Semih. :D
      Sefilleri bende 3 kere okudum farklı dönemlerde, çok güzel bir kitaptır, beğenmene sevindim, arada denemelisin böyle kitapları. :)

      Sil
    2. Daha küçükken hunharca okurdum da o alışkanlık bir daha gelmedi :D Bakalım elimde cilti bitireyim bi.

      Sil
  14. Benim de birçoğu sevdiğim ve kaliteli bulduğum kitaplar. Lakin yurtdışındayım ve uzun zamandır elime kitap alamadım. Getirsem hangi birini getireyim bilemedim. Bir Türk kitapçı bulursam alacağım inşallah. Eline sağlık erenler ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurda geldiğinde acısını çıkartırsın artık, oralarda denk gelmen zor olur muhtemelen Türk kitapçıya. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  15. Listeniz mükemmel. Sabahattin Ali, Falih Rıfkı Atay ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın eserlerini görmek beni çok mutlu etti çünkü Türk Edebiyatına biraz daha fazla önem vermenin toplumumuzu geliştireceğini düşünüyorum. 1984 kesinlikle kült bir eser. Blogumda yorumu olduğu için listeme eklemek istememiştim. Ancak kesinlikle okunulası! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, başarılı yerli eserlere değer verilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum bende, elimden geldiğince ağırlık vermeye çalışıyorum hem klasiklerimize hem de yeni yazarlarımıza. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  16. Listedekilerin sadece 3 ünü okumuşum. Geri kalanların neredeyse tümü de okunacaklar listemde. Kendime bolca zaman ve gözlerime kuvvet diliyorum :) Çok iyi bir liste olmuş. Zaten az çok zevklerimiz uyuyor kitaplar konusunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim, teşekkür ederim. Elimizdekileri ve listemizdekileri okumak için hepimizin bol zamana ve kuvvete ihtiyacımız var kesinlikle. Başka türlü işin içinden çıkamayız. :)

      Sil
  17. Çok güzel bir liste okuduklarim da var okumadiklarim da.

    YanıtlaSil
  18. İtiraf etmeliyim ki en sevdiklerin listesinde benim de okuduğum birkaç kitabı görmek beni mutlu etti :D Özellikle Kırmızı Pazartesi benim de en sevdiğim kitaplardandır. Hayvan Mezarlığı'nı da çok merak ediyorum. Zamanım olduğunda bu listeyi yapmakla uğraşacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle çok iyi bir okuyucu olarak görmüyorum zaten kendimi, öyle olmaya gayret ediyorum sadece. Kırmızı Pazartesi iyi ki okumuşum dediğim kitaplardan, Hayvan Çiftliğini de okumalısın. Bekliyor olacağım listeni, teşekkürler. :)

      Sil
  19. Bu mimi ben de yaptım ama listelerimizde ortak olan tek kitap sefiller. Suç ve ceza, içimizdeki şeytan, kırmızı pazartesi ve uçurtma avcısı'nı da okuyup sevmiştim.

    on küçük zenci'ye yarın başlayacağım. onu bu listede görmek kitaba olan merakımı arttırdı :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözümden kaçmış listeniz, bakacağım birazdan. On Küçük Zenci, Agatha Christie'den okuduğum ilk kitaptı, sonra başka romanlarını da okudum ama aynı tadı alamadım hiç. Enleriniz arasına girmese de beğenirsiniz diye düşünüyorum. İyi okumalar. :)

      Sil