AİLE TEMALI 10 FİLM ÖNERİSİ


Her sene Mayıs ayının ikinci pazarında kutlanan anneler gününün yaklaşması ve hemen ertesinde 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü olarak kutlanması vesilesiyle konu olarak aileyi merkezine alan veya ailecek izleyebileceğiniz filmlerden, çeşitli listeleri inceleyerek ve kendi bildiklerimi de ekleyerek bir liste hazırladım. Liste içerisinde çok eski filmlerden yakın dönemde çıkanlara, tür olarak da dramdan komedi ve maceraya kadar mümkün olduğu kadar çeşitli filmlere yer vermeye gayret ettim.

1. NEŞELİ GÜNLER


1978 yapımı tam bir klasik. Oyuncu kadrosu, konusu ve müzikleri ile akıllarda yer etmiş bu film dram ve komedi türünü harmanlayan tam bir aile filmi. İzlemeyen kalmamıştır elbet ama bu listeye eklemesek de olmazdı.

2. DEDEMİN İNSANLARI



Geçmişinde mübadelenin izlerini taşıyan kalabalık ve sıcak Ege ailesini merkezine alan dram, komedi ve tarihsel türde öne çıkan 2011 yapımı harika bir film. İhtilal dönemini de konu edinen filmde siyasi çekişmelerin yarattığı değişimin bir aileyi nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

3. THE GODFATHER ÜÇLEMESİ




Her ne kadar dram ve suç türünde gösterilse de bana kalırsa hepsinden daha fazla aile kavramını ele alan müthiş bir başyapıt. Özellikle ilk iki filmi bana göre efsanedir. Geçmişi ve geleceğiyle Corleone ailesinin hikayesi...

4. LIFE IS BEAUTIFUL / HAYAT GÜZELDİR



Mutlu bir ailenin II. Dünya Savaşı'ndaki Nazi zulmüyle toplama kamplarına düşerek çocuklarına her şeyi bir oyun göstermek gibi olağan üstü bir çabayla var olma mücadelesi... Savaşın getirdikleriyle birlikte aile kavramını da çok güzel işleyen bir başyapıt. 

5. THE ADDAMS FAMILY / ADDAMS AİLESİ



Addams ailesini tanımayan yoktur. 1991 yapımı aile kavramını fantastik açıdan ele alan bir film. Gizemli ve tuhaf Addams ailesinin maceralarla dolu hayatına merhaba deyin...

6.  WE BOUGHT A ZOO / DÜŞLER BAHÇESİ




Matt Damon'un başrolde oynadığı filmde bir ailenin taşındığı bölgede zor ayakta duran bir hayvanat bahçesini yeniden eski günlerine döndürme amacında birleşerek yeniden güçlü bağlar kurmaya başlamasının hikayesi.

7. BEAN



1997 tarihli ailenizle birlikte gülerek güzel bir akşam geçirmek için izleyebileceğiniz, konuşmadan mimikleriyle güldüren adam Mr. Bean'ın maceralarını konu edinen harika bir film.

8. ROOM / GİZLİ DÜNYA



Bir annenin yaşadığı kabus gibi bir hayatı yine bu hayatın bir sonucu olarak doğan kızına hissettirmeden yaşama çabası ve kurtuluş hikayesi. Bu yönüyle biraz "Life is Beautiful" filmindeki durumu da anımsatıyor. Geçtiğimiz sene vizyona girmiş olan film genel olarak beğenilmiş ve olumlu eleştiriler almıştı. Dram ve gerilim yüklü filmler seviyorsanız sizin için iyi bir tercih olacaktır.

9. ONE TRUE THING / ANNEM UĞRUNA



1998 tarihli dram türünde değerlendirilen filmde annesinin kansere yakalanması neticesinde kurduğu hayatı bırakarak ebeveynlerine destek olmak için yanlarına giden ve annesinin bakımına yardımcı olan yetişkin bir kadının hikayesi çerçevesinde anne-çocuk ilişkisi ve aile kavramı bir arada işleniyor. Oscar ödüllü oyuncu kadrosuyla göz dolduran bir yapım, dram severler için güzel bir tercih olacaktır.

10. LITTLE WOMEN / KÜÇÜK KADINLAR


1994 tarihli filmde, kocası iç savaşa katılan bir annenin zor şartlarda kızlarını yetiştirmesi ve birbirlerine tutunarak hayata devam etmeleri ele alınıyor. Dram yüklü olmasına rağmen izlerken keyif alacağınız güzel bir anne ve aile filmi benim gözümde.
AİLE TEMALI 10 FİLM ÖNERİSİ AİLE TEMALI 10 FİLM ÖNERİSİ Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Mayıs 06, 2017 Rating: 5

13 yorum

  1. Çok iyi düşünerek haftanın anlam ve önemiyle ilgili filmler paylaşmışsın. Ne de iyi ettin. Bu kadar bekleme yeter Godfather'ı bu gece seyredeceğim, umarım uyuyakalmam. Kardeşlerim Mr. Bean'ın çizgi filmlerini seyrediyordu, ilgimi çekti. Filmine bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Bean'in çizgi filmlerinin olduğunu bilmiyordum. :)
      İyi seyirler.

      Sil
  2. Çok güzel bir liste olmuş. Özellikle Neşeli Günler ve Küçük Kadınlar favorilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Neşeli Günler benim de favorim. :)

      Sil
  3. Ne güzel bir derleme olmuş. Hele bu ortamda, bu can sıkıcı olaylar arasında.
    İnanın insan sormadan edemiyor; Neden kitap eleştirisi yapan arkadaşlar çocukları hiç dikkate almıyorlar. Neden anneler bu durumu sorgulamıyor?
    Bir zamanlar sinemaların altın devrinde önce yetişkinler sinemaya gider, filmi izler, uygunsa çocuklar götürülürdü.
    Küçük Kadınlar, Dedemin İnsanları, Hayat Güzeldir, Neşeli Günler filmleri gerçekten çok güzeldi. Ama godfather üçlemesi unutulmaz sahneleri olmasına rağmen mafya hesaplaşması değil miydi...?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. The Godfather benim gözümde aileyi temel alan bir film. Baktığınızda dönemin şartlarında değerlendirildiğinde çok gerçekçi bir şekilde ailesi için her şeyi ortaya koyan bir adam ve ondan bu mirası devralan oğlu... Ancak babası gibi aileyi bir arada tutmayı başaramıyor, işi ile aile arasındaki dengeyi kuramıyor ve neticede ailesini kaybediyor, tek başına kalıyor. Benim gözümde suç öğlerinden çok bu anlattıklarımla öne çıkıyor ve bir farklılık olması açısından listeye eklenmiştir. :)

      Sil
  4. Room filminde itiraf edeyim o çocuğu en başlarda erkek sanmıştım :)..Güzel liste olmuş Addams ailesini merak ettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Addams ailesi daha fantastik öğeler içeriyor, fena film değildir. Umarım beğenirsiniz, iyi seyirler. :)

      Sil
  5. Bu iyi bir liste olmuş, değerlendirmeli. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Neşeli günler güzel tavsiye

    Mr.Bean eğer izlerseniz hayat hikayesine de bakın derim

    YanıtlaSil
  7. Düşler bahçesi ve Mr Bean harika. Hayat güzeldir filmini tekrar izlemeye yüreğim dayanmaz. Cok hüzünlü. Hele ki şu evde olduğum günlerde daha da ağır gelebilir. Neşeli günler ise favorim. Emeginize saglik.

    YanıtlaSil
  8. Kapan, Annem uğruna ve Gizli dünya dışındakilerin hepsini izledim. Onlar da iyi filmlere benziyor. İzlemek lazım.

    YanıtlaSil