FİLM MEYDAN OKUMASI #1 (SORU-CEVAP)




Geçtiğimiz günlerde blog okuma listemde yeni neler var diye gezinirken Sule Uzundere'nin blog adresinde paylaştığı Film Meydan Okuması'na denk geldim. İlgimi çekti ve yazısını okuduktan sonra bu iş tam benlik dedim. Bu etkinliği seneler önce Zihnin Arka Sokakları başlatmış. İkisinin de bloglarını ve yazılarını takip etmeyi unutmayalım.

Ben her güne bir soru şeklinde cevaplamak yerine belirli aralıklarla yayınlayacağım bir kaç yazı içerisinde birden fazla soruyu cevaplayarak yazacağım. Umarım herkes için keyifli bir etkinlik olur.


SORU 1: En az sevdiğiniz film hangisi?

CEVAP: Midnight Special adında 2016 yapımı bir bilim kurgu filmi vardı. Bilim kurguyu çok severim ancak bu film benim için tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Daha kötü filmler elbette vardır ancak soruyu okuduğumda nedense ilk bu film aklıma geldi. Halbuki ilgi çekici bir konusu ve başarılı bir oyuncu kadrosu olan bir film gibi görünmüştü. Filmle ilgili olumlu yorum yapabileceğim tek şey ise müzikleri. Buna rağmen film hakkında olumlu yorum yapan insanlar da var, kim bilir belki benim kaçırdığım bir şeyler olmuştur.

SORU 2: En son izlediğiniz film hangisi?

CEVAP: En son blog adresinde de incelemesini yaptığım Maudie adlı biyografi ve dram türündeki filmi izledim. Kanadalı halk sanatçısı ressam Maud Lewis'in yaşam öyküsünü konu alan bir film ve tek kelimeyle hayran kaldım. Oyunculuklar, tablo gibi özenle çekilmiş sahneler, hüzün ve mutluluğu bir arada yaşatabilen güzel bir yapım. Buradan da tavsiye etmiş olalım.

SORU 3: En sevdiğiniz aksiyon/macera filmi oyuncusu?

CEVAP: Denzel Washington hem oyunculuğunu beğendiğim hem de bütün filmlerini hayranlıkla izlediğim bir aktör. Aksiyon filmlerinde her yere atlayıp zıplayan tiplerden ziyade daha ağırlığı olan, karizmatik ve zeki karakterlerden hoşlanıyorum. Hemen hemen bütün filmlerinde ağırlığını koymuş bir isim ve yer aldığı muhteşem aksiyon filmleri var. The Equalizer, De Javu ve Man on Fire tavsiye edebileceklerim arasında.

SORU 4: En sevdiğiniz korku filmi hangisi?

CEVAP: Korku filmi kategorisinde amatör kamera ile çekilen türleri daha gerçekçi buluyorum. Korku ve gerilim filmlerinde en önemli nokta da bu gerçekçilik hissi bana göre. Bu anlamda daha çok bilim kurgu ve gerilim türlerinde ele alınan bir film olmasına rağmen ben bunlara korku türünü de ekleyerek  2008 yapımı Cloverfield filmini söylemek istiyorum. Beni içine çekmeyi başarmış başarılı bir filmdi. Buna ek olarak başarılı bulduğum yine aynı tarz çekim tekniği kullanılmış olan Karadedeler Olayı filmini de tavsiye edebilirim. Yerli korku filmler arasında bana kalırsa farklı bir yere konumlandırabileceğimiz iyi bir filmdi.

SORU 5: En sevdiğiniz drama filmi hangisi?

CEVAP: Dram türünü çok severim. En sevdiğim filmler diye bir liste yapacak olsam büyük çoğunluğunu dram türündeki yapımlar oluşturur. Yazabileceğim çok fazla güzel film var ancak Denzel Washington'un baş rolde yer aldığı aksiyon/dram türündeki "Man on Fire" filmini ayrı bir yere koyarım. Yaşam enerjisini kaybetmiş eski bir CIA ajanı ile korumalığını yaptığı küçük kız arasındaki duygusal bağ ve kızı çocuk kaçırma çetelerinden korumak için verdiği mücadele etrafında şekillenen aksiyonun ve dramın hakkını veren kesinlikle izlemeniz gereken bir film. Belki izlemeyenler için hoş olmayacak ama beni çok etkileyen, filmin son sahnesinden kısa bir bölümü aşağıya ekliyorum.


FİLM MEYDAN OKUMASI #1 (SORU-CEVAP) FİLM MEYDAN OKUMASI #1 (SORU-CEVAP) Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Mayıs 01, 2020 Rating: 5

12 yorum

  1. Film severler olarak çok güzel oldu bu etkinlik. Tek tek yazabileceğimi sanmıyorum belli bir parçaya bölüp katılacağım bende. Bir dram sever olarak Man on Fire filmini listeme aldım. Bu sebeple videoyu izlemedim. Filmi izledikten sonra yorum yaparım mutlaka. Emeğine sağlık. Yazılarını okumayalı uzun zaman olmuştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi seveceğini düşünüyorum, son sahnesi ağlatabilecek kadar etkili bana göre. Yorumunu da takip edeceğim. Uzun zamandır ilgilenmiyordum blogla. Karantina olunca vakit bolluğundan geri dönmek için bir fırsat doğdu, değerlendirdim. Bir daha bırakmam umarım. Yorumun için teşekkürler. :)

      Sil
  2. Çok güzel bir meydan okuma olmuş ama ben filmden pel anlamıyorum sen bu film işinde iyisin :)
    Hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İyi demeyelim de seviyorum sadece. Üzerine konuşmak ve yorum yapmak iyi geliyor. :)

      Sil
  3. Man on fire izleyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi seyirler. İzledikten sonra film hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum.

      Sil
  4. Ben bakacağım bahsettiğiniz filmlere emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. En az sevdiğiniz filmin yorumlarına baktım, kimse hakkında iyi bir şey dememiş :D Bu kadar kötü ne olabilir merak ettim.

    Denzel Washington benim de beğendiğim bir aktör. Dediğiniz gibi ağır bir duruşu var. American Gangsteri ve Philadelphia filmlerini öneririm diyeceğim ama izlemişsinizdir diye tahmin ediyorum. Man on Fire'a da kesinlikle bakarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemen gerekir, ancak yaşayarak anlayabileceğin bir şey bana göre. Ben bütün filmlerini izledim Denzel Washington'un ve söylediğin filmlerini de çok severim. Man on Fire'ı seveceksin, yorumlamayı da unutma. :)

      Sil
  6. Katıldığın için teşekkürler. Ben günlük yazmak istiyordum ama öyle çok vakit alacağı için ben de birkaç yazıda toplamaya karar verdim.

    Maudie aklımda. Uygun bir anımda izleyeceğim.

    Canavar filmini ben de sevmiştim. Etkileyiciydi. İkincisi de çekildi sanırım ama henüz izlemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük hem yazan hem de okuyan için yorucu bir hal alabiliyor.
      Farklı isimle manevi halefi olarak tabir edilen bir film çıkarıldı ancak devamı olarak çıkmadı. Yani aynı anlayışı ve ruhu taşıyarak ele alınmış bir yapım, adı da 10 Cloverfield Lane. Ben de henüz izlemedim, soruları cevaplarken izlemeyi düşündüm tekrar müsait bir zamanda izleyeceğim. :)

      Sil
  7. Man on Fire'ı not aldım, mutlaka izleyeceğim. Amatör kamerayla çekilmiş korku filmleri bana da daha gerçekçi ve dolayısıyla korkunç geliyor ama kameranın sürekli sallanması durumu beni çok kötü etkiliyor. Başım dönüyor çok fena :D En son yine böyle bir film izlemiştim, adını hatırlayamadım ama çok güzeldi konusu, sırf amatör kamerayla çekilmiş olduğu için tansiyonum düştü birkaç saat kendime gelememiştim :D

    YanıtlaSil