FİLM MEYDAN OKUMASI #3 (SORU-CEVAP)



Film meydan okuması etkinliği kapsamındaki soruları cevaplamaya devam ediyorum. Seriyi hızlandırmak ve Mayıs ayı içerisinde sonuçlandırmak adına bu sefer daha fazla soruya cevap verdim. Bu etkinlik kapsamındaki ilk yazıma buraya tıklayarak, ikinci yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz.

FİLM MEYDAN OKUMASI ETKİNLİĞİ


SORU: En sevdiğiniz sinema salonu hangisi?

Eskiden kendi karakterini ve tarihini barındıran sinema salonları daha çokmuş, ben o tarz yerlerden hoşlanıyorum ancak yakın çevremde avm'ler haricinde sinema salonu bulunmuyor. İstanbul Beylikdüzü Migros AVM sinemasını beğeniyorum, güzel dizayn edilmiş keyifli bir yer.

SORU: En sevdiğiniz animasyon hangisi?

Çok fazla animasyon izleyen birisi değilim. İzlediklerim arasından favorim olarak Buz Devri. Ayrıca çocukluğumda takip ettiğim Avatar dizi serisi vardı. Onun da sıkı takipçisiydim.

SORU: En iyi kitap uyarlaması sizce hangisi?

Oldukça zor bir soru. The Lord Of The Rings ve Harry Potter gibi efsane romanların filmleri de en az kitapları kadar başarılı bana göre. Bunun haricinde sayılabilecek çok var aslında. Aklıma Umberto Eco - Gülün adı romanı geldi, onun da film uyarlaması var ki kitabı okumaya bir türlü eli gitmeyenler için iyi bir alternatif. Son dönemlere damgasını vuran Marslı film uyarlaması da çok başarılıydı bana göre. Buna daha pek çok film eklenebilir.

SORU: En sevdiğiniz film repliği hangisi?

Buna da verebileceğim çok fazla cevap var aslında. Aklıma ilk geleni yazayım, V For Vendetta filminden bir replik;

Bu maskenin altında etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirlere kurşun işlemez.

SORU: En sevdiğiniz bilim kurgu filmi hangisi?

Sanırım yine dayanamayıp birden fazla cevap vereceğim bir soru olacak. Matrix ve Star Wars sanırım herkes için ilk akla gelen filmlerden olacaktır. Müzikleri, atmosferi, oyunculuklar anlamında çok doyurucu yapımlar. Bunun haricinde Twelve Monkeys filmini de çok severim. Yazarken aklıma Justin Timberlake'ın oynadığı "In Time" filmi geldi ki konu itibarıyla güzel ve farklı bir filmdi. Dram ve bilim kurgu öğelerinin harmanlandığı filmleri çok seviyorum bu yüzden çok fazla film ekleyerek size burada bir liste çıkartabilirim aslında. Son olarak biraz da beyin yakan tarzda söyleyecek olursam olursam De Javu ve Memento filmlerini tavsiye edebilirim.

SORU: Bu sene, şimdiye kadar, izlediğiniz en iyi film hangisi?

The Irishman ve Marriage Story arasında kararsız kaldım ancak Irish Man ağır basıyor. Müthiş bir yapım. Oyuncu kadrosu ve yönetmen koltuğundaki isim fazla söze gerek bırakmıyor aslında. Sonradan öğrendim ki bu film aslında "I Heard You Paint Houses" adlı bir kitabın uyarlamasıymış. Şimdilerde yaşlı hallerine alışmaya çalıştığımız usta oyuncuların üstün bir teknolojik yazılım yardımıyla kusursuz denebilecek düzeyde gençleştirilmesi ise gerçekten beni şaşırtan yönlerinden biri olmuştu. Sanırım film bütçesinin önemli bir kısmı bu teknolojiye yatırılmış. 

SORU: Geçen sene izlediğiniz en iyi film hangisiydi?

Joker... Çıktıktan kısa süre sonra sinemada izlemiştim ve hayran kalmıştım. Bu kadar iyi bir film ve oyunculuk beklemiyordum açıkçası. Hala izlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. 
FİLM MEYDAN OKUMASI #3 (SORU-CEVAP) FİLM MEYDAN OKUMASI #3 (SORU-CEVAP) Reviewed by Ne Okudum Ne İzledim on Mayıs 19, 2020 Rating: 5

12 yorum

  1. Irish man benimde izleyeceklerim arasında. Matrix çocukluğumdan kalma bir film olduğu için benim için yeri çok ayrı ve her zaman merak uyandırıcıydı. Jokerde beni etkileyenler arasında yerini aldı. Gülün adı filmine de bakacağım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülün Adı için yapabilirseniz kitaba öncelik vermenizi tavsiye ederim. İyi seyirler. :)

      Sil
  2. Irish Man , bu dediğin filme bakıcam inşAllah sınavlarımdan sonra neyse Jokeri izledim efsaneydi .
    Şu an Harry Potter ve Ateş kadehini okuyorum.
    Daha önceden bu seriyi okumuştum ama virüsten sonra yine başladım.
    Harry Potter'ın ilk 3 kitabı çok iyi uyarlanmış ama sonrasında biraz eksikler var.
    Neyse çok güzel bir yazı olmuş devamı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Replik seçimin çok iyi olmuş. Direk filmden sahneler canlandı gözlerimin önünde. Irish man filmini izledim ve gençleştikleri sahnelere hayran kalmıştım bende. Gerçekten çok iyiydi. Joker filmini ise izlemek istiyorum ama henüz fırsat bulamadım. En kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum, bakalım. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joker'i mutlaka izlemelisin, çok etkileyici.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  4. The Irishman'le ilgili olumlu yorumlarını okuduğuma sevindim çünkü film uzun ve sıkıcı bulanlar da vardı. Ben henüz izlemediğim için yorum yapamıyorum ama içimden bir ses seveceğimi söylüyor.

    Avatar dizisini birkaç sene önce izledim ve çok sevdim. Kızım büyüyünce onunla beraber izleyeceğim. Her yaştan izleyici için uygun bir dizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence beğenme şekli filmi nasıl izlediğine göre de değişiyor. Herkesin zevki farklı tabi. Bir çok efsane yapımı yerden yere vuran insanlar da olabiliyor. :)
      Bence de seversin, sadece geniş bir zamanda izlemen yeterli. Sürükleyici bir yapım. Oyunculuklar bile başlı başına izlemek için iyi bir sebep diyebilirim

      Sil
  5. merhaba keyifli bloğunuzun takipçisiyim ben de beklerim bloğuma arzu ederseniz sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Matrix, V for Vendetta, Memento ve Twelve Monkeys benim de çok sevdiğim filmler. Irish Man'i izledim ama çok sıkılmıştım izlerken, sanırım mafyalı filmler (:D) bana göre değil. Bir de keşke Joker'ı herkes bu kadar çok övmeden önce izleseydim diyorum. Beklentim mi çok fazlaydı neydi bilmiyorum ama umduğum kadar beğenmemiştim. Biraz daha zaman geçsin bir kez daha izleyeceğim :D

    YanıtlaSil
  7. Bu arada bu kadar dolaştım blogunda, bir bayramını kutlamamışım kusura bakma. İyi bayramlar diliyorum sana ve sevdiklerine, nice mutlu ve sağlıklı bayramlaraa :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumların için teşekkürler. Bir süre ilgilenemedim o yüzden geç dönüş yapabiliyorum. Dilerim bayramın güzel geçmiştir. :)

      Sil